Skąd się biorą problemy z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe jedzenie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko poziom potencji, ale
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co się dzieje w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wtedy do całkiem
ważnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić jedząc
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny równie
ważny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten natomiast
pobudza popęd
seksualny. W czasie
nadużywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
ale można go zwiększyć
jedząc potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym elementem jest również
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy oraz wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, wołowina, nerkowce, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Warto zwrócić
także uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeżeli musimy
unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena

tania kamagra